Rådjursjakt

Birgers Eftersök

    Jakt    Eftersök   Utbildning

Bilder och filer får ej användas utan mitt samtycke                    Online            Idag           


Totalt

Rådjursjakt

Bockjakt 2017

Jag sitter på pass och efter ca 20 minuter börjar jag att locka, jag kör med ångest lätet. Plötsligt knakar det till bakom ryggen på mig och där står bocken. Bocken drar iväg när jag vänder mig om men jag lockar igen och på nytt kommer bocken i pass, jag siktar och skjuter ett skott. Bocken faller död ner på stället.

Bockjakt 2016

Jag åker ner på den ena marken som jag har och efter ett tag så börjar jag att locka. Jag lockar ett par ramser men sedan så tar jag en kopp kaffe och då plötsligt kommer bocken som dragen på en räls rakt mot mig. Jag smyger upp bössan och skjuter ett skott var på bocken hoppar iväg, efter ca 60 meter så faller den ner död- Det är en fin skogsbock en 6 taggare.

Bockjakt 2015

Jag är och jagar på den ena marken som jag har och där skjuter vi bara 6 taggare och sparar allt annat. Vi har sätt några småbockar men den ena morgonen sitter jag på ett hygge och helt plötsligt står det en rätt stor bock ute på hygget. Jag smyger bort till en rotvälta och tar stöd, sakta sakta kramar jag av skottet och bocken faller död ner.

Det blev en fin skogsbock.
Bockjakten är något extra en start på säsongen och spännande att vara ute i den fina naturen.

Rådjuren ökar i mina områden och detta är för att de flesta bara jagar gris och älg i dag samt att det finns knappt några bra rådjurshundar att få tag i dag. Rådjursjakt med en drivande hund är riktigt trevligt och något som jag saknar.