Bilder från vildsvinsjakter

Vildsvinsjakt

Säsongen 2017-2018

Denna säsongen har vi jagat in Enzo zom är en valp efter min laika Ingo. Enzo började försiktigt men mot slutet av säsongen kom han igång mycket bra, det blev kronhjort, älg och vildsvin skjutet för honom. Extra roligt när husse själv fick skjuta och belöna sin hund.


Nu kommer Enzo att spårtränas under vår o sommaren samt att vi kommer Mentaltesta honom för att se vilka egenskaper han har och hur han använder dom. Enzo är en fantastikt trevlig hund som i mångt o mycket liknar sin far. Erik har också lagt ner ett stort arbete på hunden så dom har en go relation som bär.

2016-10-13

Jag är med Ingo och vi jagar älg på en av mina jaktmarker, plötsligt får jag ståndskall vid ett dike där det är hög vass. Jag lyssnar på Ingo och förstår snart att det är vildsvin han står med, han är grov i skallet och lite glesare vilket gör att jag vet att vildsvinet är av modell större och att han inte har synkontakt. Jag går långsamt in på ståndskallet och plötsligt exploderar området framför mig och ut kommer ett stort vildsvin rakt mot mig. Jag tar ett par steg i sidan och grisen springer förbi mig sedan viker den svagt höger och då skjuter jag, grisen rullar runt i skottet och faller död ner i backen. Vildsvinet är en stor galt på ca 120 kilo.
2015-11-18

Jag skulle gå som hundförare på en större mark där det skulle jagas älg och vildsvin. Ingo och jag gjorde oss redo för första släppet och jag märkte att när jag tog ut Ingo ur bilen så kände han vilt direkt. Jag släppte Ingo och han drog iväg och efter ca 5 minuter kom upptaget, det vänder och drar rakt mot mig. Ingo kommer med en icke lovlig älgtjur så det är bara att ta ner bössan och

försöka ta Ingo.efter mycket om och men så lyckas jag koppla honom..


När jag är tillbaka så är jag redo för nästa släpp och likadant här så tog det bara några minuter sedan kom upptaget och det blir fast ståndskall vid en å. Jag går sakta åt det hållet och nu är det vildsvin som Ingo arbetar med. När jag är framme så hoppar vildsvinet i en å och simmar över. Ingo har inga problem med vatten så han hoppar också i och simmar efter, upp på andra sidan och fast ståndskall igen.


Jag tar mig runt till andra sidan ån och där är det ett stort vassområde som vildsvinet står i. Jag kommer in på ståndskallet och är mycket nära men ser ingen gris. Ingo står framför mig på ca 3 meters håll och plötsligt brakar det till och en mycket stor gris springer omkull mig. När vildsvinet stått i ca 1,5 timme i vassområdet och jag har varit på den en flertal tillfällen så drar den iväg. Den drar ca 1 mil och går och ställer sig utanför vårt jaktområde. Jag tar mig ut till bilen och kör för att försöka kunna koppla Ingo, nja nu är inte det så lätt för han har en grym jaktlust så efter 8 timmar lyckas jag springa in mellan grisen och Ingo och koppla honom. Ingo är en underbar hund och helt perfekt vid eftersök för han ger sig inte i första taget.


2015-11-04

Jag åker till jaktmarken för att släppa min laika Ingo och han tar upp direkt, ståndskallet ekar och efter ett tag så blir det sakta gångstånd rakt ut i ett vassområde. Jag försöker smyga dit men det är mycket svårt att komma fram. När jag nästan är framme så går det loss och drar ca 2 kilometer. Ingo följer efter och ställer om grisarna i nästa vassområde, jag fortsätter åt det hållet och när jag nästan är inne igen så drar det ytterligare en gång och nu ca 2,5 kilometer. Jag går åt det hållet och efter ett tag så är jag inne igen och nu rör grisen på sig sakta. Jag står på en grusväg när plötsligt grisen dyker upp. Jjag skjuter ett skott men bommar. Ingo går på hårdare och efter ett tag får jag grisen ren och skjuter ett skott till och den trillar död ner på backen. Skönt att kunna belöna hunden efter 3,5 timmes bra hundarbete- När jag kommer hem med grisen så hittar jag en gammal skottskada. Vänster framben har varit helt av och benflisor sticker ut på baksidan.På bilden ser ni frambenet och kulingången, benet hade växt ihop på detta sättet.


På bilden nedan ser ni min laika Känneparkens Ingo en underbar hund med enorm jaktlust.